Montaj parcuri fotovoltaice

Serviciile de montaj parcuri fotovoltaice sunt tot mai apreciate în ultimii ani, atât datorită profitului pe care îl aduc, cât și faptului că permit obținerea unei forme ecologice de energie.

Ce sunt parcurile fotovoltaice?

Aceste parcuri sunt suprafețe întinse pe care au fost montate panouri fotovoltaice, adică echipamente care captează energia solară și o transformă în energie electrică.

La baza funcționării lor se află așa-numitul efect fotovoltaic, care permite transformarea în electricitate a radiației solare ajunse pe pământ sub formă de căldură.

În urmă cu câteva decenii, acest fenomen era deja cunoscut și utilizat pentru alimentarea, fără a folosi baterii electrice, a unor dispozitive simple, de mici dimensiuni, precum ceasurile de buzunar sau de masă ori calculatoarele de buzunar.

Odată cu evoluția tehnologiei, s-a ajuns la folosirea acestui principiu pe scară largă, prin montaj de parcuri fotovoltaice.

Avantajele oferite de folosirea energiei fotovoltaice

Soarele este o sursă de energie permanentă și inepuizabilă. Sau cel puțin așa vor sta lucrurile pentru aproximativ 5 miliarde de ani de acum înainte, cât timp se crede că va dura viața stelei din centrul sistemului nostru solar. Prin urmare, nu trebuie să îți faci griji că investiția pe care o faci își va pierde vreodată din valoare.

Energia produsă în acest fel este verde și nu afectează în nici un fel planeta, spre deosebire de alte soluții folosite de omenire atât în trecut, cât și în prezent. Prin urmare, îți vei aduce propria contribuție pentru rezolvarea unora dintre cele mai serioase probleme cu care se confruntă acum omenirea: poluarea și încălzirea accentuată a temperaturii la nivel global.

În actualul context economic, caracterizat de inflație generală și mai ales de creșteri ale prețurilor la energie electrică, orice inițiativă care te transformă în producător de energie se dovedește deosebit de profitabilă atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung.

Datorită unui montaj de parcuri fotovoltaice, îți asiguri independența energetică, astfel încât nu mai depinzi de alți producători sau furnizori și de modul în care ei decid prețurile. Mai mult decât atât, curentul electric astfel obținut îți poate asigura o sursă consistentă și permanentă de venit.

Cele mai bogate țări din lume investesc în montaj parcuri fotovoltaice

Cel mai mare parc fotovoltaic din lume se află în Emiratele Arabe Unite, o țară cunoscută pentru bogăția sa, datorată în principal petrolului, dar și turismului tot mai dezvoltat în orașe precum Dubai și Abu Dhabi. La câteva zeci de kilometri de acesta din urmă s-a desfășurat cea mai îndrăzneață inițiativă din lume, atunci când vine vorba de montaj parcuri fotovoltaice.

Într-o zonă în care temperaturile ajung, în timpul verii, chiar și la 50 de grade, a apărut un astfel de parc întins pe nu mai puțin de 8 kilometri pătrați. Acesta conține peste 3 milioane de panouri, iar la capacitate maximă produce 1,18 gigawați. Energia produsă reduce emisiile de dioxid de carbon cu 1 milion de tone, ceea ce reprezintă o contribuție majoră la combaterea poluării și a încălzirii globale.

Dacă unele dintre cele mai bogate țări din lume fac astfel de investiții, este cât se poate de clar că oricine are de câștigat, dacă apelează la servicii de montaj parcuri fotovoltaice.